skip to Main Content

Pop-up teater og fortellerkunst

AleneMalene og Drømmebrillene er eventyrfortelling og pop-up teater om vennskap. Klarer AleneMalene å finne den grønne skatten i vinternatten?

Hvordan finne venner

Eventyret tar særlig opp hvordan finne venner, hvilke venner er gode å ha, og ikke minst hvordan være en god venn selv. AleneMalene og drømmebrillene spilles og leses i klasserom, kulturhus, konferanser og i barnehager. Pop-up teater og fortellerkunst der barna er!Hver forestilling varer mellom 20-40 minutter, og spilles i rom hvor barn oppholder seg. Alle rom kan bli en scene.

AleneMalene og Drømmebrillene. Fra forestillingen på Telemarksgalleriet mai 2019. (Foto: Foto Telemark)
AleneMalene og Drømmebrillene. Fra forestillingen på Telemarksgalleriet mai 2019. (Foto: Foto Telemark)

Aurora Borealis og skatten i vinternatten

I fortellingen om AleneMalene knyttes nåtid og historie sammen i et eventyr om drømmer, om mot, og om å forstå hverandre selv om vi snakker ulike språk. Således har eventyret en undertekst som passer godt sammen med UNESCOs delmål; å skape fred og forståelse.

Pop-up teater og fortellerkunst for barn

Jeg har skrevet forestillingen om AleneMalene på oppdrag fra Verdensarven i Læreplanen og Telemark Fylkeskommune. Det er også jeg som gestalter de 7 ulike stemmene og karakterene i stykket. Sammen med stemmen min, har jeg med meg 4 store tegninger laget av Bergljot Hals. De er visuelle punkt for barna å følge med på under forestillingen.

Verdensarven og norsk industrihistorie

Handlingen i eventyret om AleneMalene og Drømmebrillen utspiller seg om natten i en kraftstasjon. Vi får høre stemmen til Sam Eyde som har silkevest og flosshatt, og ikke minst stemmen til forsker Birkeland som har drømmebrillene på. Hva slags grønn skatt er det forsker Birkeland har oppdaget?

Pop-up teater der barna er

Så langt har AleneMalene og Drømmebrillene blitt vist for barn på Notodden, Rjukan, Nome og Skien. I høst besøker vi Vinje og Grenland også.

Tegningene

AleneMalene stikker om natta av og bryter seg inn i kraftsasjonen på Vemork. Der møter hun ei flue som heter Børre. Børre bor i brødskive i en nisteboks. Men Børre kan ikke fly, og han er redd for kråka Kåråna Blu.

Drømmebrillene, eventyret om verdensarven for barn
"Kan kraftstasjonen i blått være et slott?" Her i Bergljot Hals' nydelige strek.
"Kan kraftstasjonen i blått være et slott?" Her i Bergljot Hals' nydelige strek.
Bergljot Hals' illustrasjoner er drømmende, men med stor detaljrikdom.

Sang og eventyr på rim

Jeg bruker folketoner i eventyret. På noen av aktivitetetene, oppfordres også barna å delta med sang og bevegelse.

Jobber du med barn?

AleneMalene og Drømmebrillene kan bestilles på randi@randimossing.no.

Et lite videoklipp fra forestillingen

Video med utdrag fraAleneMalene og Drømmebrillene er laget av Arne Jørgen Enggrav. Spilt inn på Telemarksgalleriet, Norsk industriarbeidermuseum.

Tegner og kunstner Bergljot Hals har tegna illustrasjonene til Drømmebrillene
Tegner og kunstner Bergljot Hals
Tekstforfatter og forteller Randi Mossing har skrevet Drømmebrillene.
Tekstforfatter og forteller Randi Mossing

 

– eventyret er for alle!

Tekst, bilder og musikk er beskyttet av opphavsrett. Bilderesultat for all rights reserved logo Randi Mossing, Rjukan 2019

Back To Top