skip to Main Content

 

TROLLSTEMT TILLBLUES

COLEMINKAI

Per Syversen, gitar

Randi Mossing, vokal

Kommende konserter og nyheter

In time (Lyrics)

you are a scar
you are
cut so far
years to come
beyond
know who you are
in time

in time
a unit
a parallell line
of you and
I intertwined
folded beholded
life

Per Syversen Silent Crossings

“Hør på detta”, sa Per. I begynnelsen hadde jeg ikke helt trua, det må jeg innrømme. Men så fløyt det ut toner, en slags vannmusikk, eller strømninger fra et os, lyden av der elva møter innsjøen.

Dette plutselige glimtet minte meg om lyset i elva på Bråbekk. In time.

Ei solstråle traff en spindeltråd på utsiden av vinduet. En stille overgang fra fingrene, via strengene, gjennom rommet og ut i ettermiddagssola.

En paralell linje. A parallel line.

Noe sånt. Måten han spilte på, var litt skreivere enn de vanlige akkordene, det var trollstemminga. En slags hybrid mellom jazz og folketoner. Jeg fikk trua. Noen musikalske møter åpner opp verden , mens andre lukker oss inne.

Tinn blues. Blåtoner fra Tinnsjøen.

Og sånn ble det første møtet mellom oss, et spindel, en tråd, ei linje.

Stille overganger; stemmen min og gitaren hans er på mange måter parallelle linjer: det er en måte å se på, en måte å forstå og å tenke musikk.

Hvorfor synge på engelsk når alt likevel er fra Tinn?

Ordene, slik jeg har skrevet dem, har bare kommet slik, det er ikke planlagt. Jeg synger You are a scar, you are cut so far in the years to come, and beyond. Kanskje er det arret i terrenget eller arret i minnet om noe som åra bare kan falme men aldri fjerne. Den stille overgangen der arret blir en del av deg, noe bra. You are a scar, cut so far.

Silent Crossings

Vi er enheter i linjer

Musikken er forsåvidt lavmelt, men kanskje du ser fuglene over Tinnsjøen som flyr gjennom tåka, lager kors på himmelen. Kanskje du ser sommerlyset stryke langs elvebunner du kjenner fra før. Coleminkai er tonene midt i mellom, eller møtet mellom det store og det lille. De stille overgangene; for der noe slutter, åpner noe annet.

Tid nok. You and I intertwined.

Alt er tidsnok. «So hold it, fold it, in life». Hold det, fold det, inn i deg og så utover. Åpent.

Our first song: Breaking through. Music and lyrics by Per Syversen and Randi Mossing
Back To Top