Skip to content

Maleriet «Etter regnet» av Merete Løndal er kjøpt inn av Tinn Kommune. Tematikken og motivet i bildet er bla dagene etter 22. juli i Oslo. Tittelen ble brukt som innledning til Jon Mjølhus bok om finanskrisen på Galleri Ramfjord og En Passant. Stemmebruk og performance i kombinasjon med billedkunst kan avstedkomme kraftfulle uttrykk.

Serien er kalt «En passant» etter et vel omdiskutert trekk innen sjakk. En bonde har alltid mulighet til å ta to skritt i første trekk. Denne muligheten fikk man for å komme fortere inn i kamp og ikke flykte. Brukes dette trekket for å komme forbi motstanderens bonde, kan denne slås. Vi kan som bonden ikke flykte fra våre beslutninger og verden slåss nå for å finne veien til en bærekraftig fremtid.

Stjernespekket

Utstillingen blir åpnet med Jon Mjølhus, tidligere analysesjef i Formuesforvaltning, forfatter av boken «Finanskrise! Lånefest, boligboble og dagen derpå» og spaltist i Dagens Næringsliv, Sidsel Dalen som er journalist og forfatter av boken «Dødelige dråper» og popartisten Linnea Dale som skal linke noen av sine sanger opp mot utvalgte malerier som skal vises på storskjerm.

Ordkunstner Randi Mossing binder forestillingen sammen. Dette blir virkelig en utstillingsåpning utenom det vanlige!

Les hele artikkelen på Hegnar.no her.

Back To Top