Skip to content

«Stirring the Fire: a global movement to empower women and girls ». 1. mai av fotograf Phil Borges. Fotografiene er en feiring av kvinner som har brutt barrierer i forhold til tradisjon og undertrykkelse. Historiene deres setter søkelys på situasjoner fra hele verden og hvordan de kan oppnå likestilling. De er portrettert med sine historier.

Fra årsberetningen til NIA 2013 og åpningen av Norsk Industriarbeidermuseums utstilling «Stirring the fire av Phil Borges». Les mer på side 13 i årsmeldingen her.

Som den flotte damen du er glødet du under fremføringen av dikt på Vemork ifm åpning av denne sesongens utstilling på Norsk Industriarbeidermuseum. Som kraftsosialist traff diktet (Smeltevann) meg midt i hjertet.

1. mai 2013

De lange morgenene skulle strekke seg i sengen, og ungene skulle le og svømme i havet. Drømmeferiehuset i Italia skulle være vårt. Været skulle være passe varmt og vannet bløtt og maten skulle være sunn og frisk og langsom.

Det skulle være tegna dager med vinflasker i gresset. Vi skulle ha spart nok, sånn at til og med humlene kunne late seg med rom og folk og cola. Vi skulle ikke noe annet, og det skulle vi ikke ha vondt av.

Les hele teksten på Radikal Portal her.

Bokkvelden med Dag Solstad i lesesalen på Rjukan Bibliotek ble en knallsuksess, der over 80 tilhørere fylte lesesalen til trengsel for å få med seg den kjente norske forfatterens samtale med Hans Kristian Langeland og Randi Mossing. Det ble 75 minutter med humor og også endel alvor, med en sprudlende Solstad i sentrum.

Les mer hos Radio Rjukan her.

Serien er kalt «En passant» etter et vel omdiskutert trekk innen sjakk. En bonde har alltid mulighet til å ta to skritt i første trekk. Denne muligheten fikk man for å komme fortere inn i kamp og ikke flykte. Brukes dette trekket for å komme forbi motstanderens bonde, kan denne slås. Vi kan som bonden ikke flykte fra våre beslutninger og verden slåss nå for å finne veien til en bærekraftig fremtid.

Stjernespekket

Utstillingen blir åpnet med Jon Mjølhus, tidligere analysesjef i Formuesforvaltning, forfatter av boken «Finanskrise! Lånefest, boligboble og dagen derpå» og spaltist i Dagens Næringsliv, Sidsel Dalen som er journalist og forfatter av boken «Dødelige dråper» og popartisten Linnea Dale som skal linke noen av sine sanger opp mot utvalgte malerier som skal vises på storskjerm.

Ordkunstner Randi Mossing binder forestillingen sammen. Dette blir virkelig en utstillingsåpning utenom det vanlige!

Les hele artikkelen på Hegnar.no her.

«Dette prosjektet stimulerer og motiverer jentene til å bli tøffere og til å organisere seg, samtidig som det øker motivasjonen til læreenre på St. Joseph», sier Randi.

Som kvinne fra et vestlig samfunn er hun bevisst at jenter i Uganda kan lære mye av henne.

«Jeg stoler på meg selv på en helt annen måte enn disse jentene gjør. Det er viktig at jentene på St. Joseph holder sammen», sier hun, sittende i vestibylen med gruppen av 20 kvinnelige elever.

Kjære kjære skrulla vår. Dette er jo bare fantastisk!! Jeg ble trollbundet av stemmen din. Vakkert!!!!

Wow Randi, så sterkt, så vemodig vakkert. Rørt og berørt.

Jeg må bare slutte meg til det som allerede er skrevet. Jeg hørte på det i går, men i dag fikk jeg oppleve det «live» i Rjukan kirke, midt i liturgien og like etter biskopens tale. Det passet utrolig flott inn, og uansett hadde det stått seg fint helt alene. Jeg er stolt av både Randi Kristin Mossing og Andreu Jacob. Dette var kunst på høyt plan, og svært flott formidlet.

Nydelige toner og utrolig vakker fremføring.

Det oppstår magi når man setter sammen musikk og en fortellerstemme. Samarbeidet mellom komponist Andreu Jacob og tekstforfatter Randi Kristin Mossing er et bevis på dette.

Takk Randi og Andreu. Vakkert og personlig gripende. Dette er en fantastisk gave som vil være for oss livet ut.

Randi og Andreu, stor kunst.

Verdt å høre! Veldig vakkert og veldig bra Randi Kristin Mossing.

Stemningsfull opplesning av eget dikt av Randi Kristin Mossing.

Dine ord treffer oss alle! Mossing leverer!

Back To Top