Skip to content

Bokkvelden med Dag Solstad i lesesalen på Rjukan Bibliotek ble en knallsuksess, der over 80 tilhørere fylte lesesalen til trengsel for å få med seg den kjente norske forfatterens samtale med Hans Kristian Langeland og Randi Mossing. Det ble 75 minutter med humor og også endel alvor, med en sprudlende Solstad i sentrum.

Les mer hos Radio Rjukan her.

– til randi

there is a light
that never goes out

frode

rjukan 6.11.14

Forfatteren av bla “Leve posthornet” og “Tredje person entall”. Hun skrev til meg med kulepenn på omslaget av romanen «Et norsk hus»:

– Til Randi. At leve er ikke nok, fred, frihet og et godt forhold til sin leieboer må man have!
(Fritt etter H. C Andersen)

Hjertelig fra Vigdis

Forfatteren av bla «Stanislaw – en forestilling» og «Morsmål».

– Randi Mossing er sannsynligvis en av de beste bokbaderne vi har i Norge. Hun er belest, og beveger seg trygt og uredd innafor alle litterære genre, med en sjelden kombinasjon av vidd, humor, lydhørhet og alvor. At et lite sted som Rjukan har en leser og samtalepartner av dette formatet, er unikt og ikke minst en fantastisk gave til min barndomsdal.

Med tillatelse gjengitt fra brevkorrespondanse mellom Aasne Linnestå og Randi Mossing, våren 2016

Vinduet er og ei utsikt
til den smale vegen
du ibland må finna
utafor di eiga rute
og som ein dag berre ligg der
i tåke,
eller sol

kan hende finn du ei heilt ny bjørk,
og ein svart fugl med gult nebb
som sit i det framande, grøne
med ei strupe laga av sommarpust
eller snø

Forlagsredaktør i Uroens bokhandel og Aschehoug forlag, samt oversetter av «Livet er eneste måten» av Nobelprisvinner Wislawa Szymborska.

«Randi! Takk for din lesning av Szymborska og for at du bidro til å spre ordet på Rjukan. Litteraturhuset i Oslo kan gå hjem og legge seg. Hilsen fra Huset.»

Back To Top