Skip to content
Scenekunstner Randi Mossing I Enakteren Fra Ragnhilds Hånd. Forestillingen Er Et Bestillingsverk I Anledning Rekonstruksjonen Og Avdukingen Av Bildentekstilet På Steinhuset På Granavollen.

RØD TRÅD – Forestillinger på Steinhuset Hadeland DKS

RØD TRÅD

En enakter å juge, om å samtale med Gud, om å tro at en tråd kan være en kikkert, at det er mulig å foreta tidsreiser, og om straff.

Teater, stemme, sang, kunsthåndverk og billedkunst.

Visuell kunstner Inge Lauwers og skuespiller Randi Mossing

STEINHUSET PÅ HADELAND

BILDENTEKSTILET

Knyte og finne stemme

I det kunsteriske samarbeidet Rød Tråd, knyttes håndverkstradisjoner, historie, vikingtid og middelalder, søm og kunsthistorie sammen i en tidsepoke over 1000 år. 6. klassene får se Bildentekstilet slik det henger på Steinhuset, men inviteres også med inn i en dialog om hva som forteller, hva som synger, og hva som finnes i en ulltråd, i et trykk og i sin egen eksistens.

2.mai-13.mai

En produksjon og kunstnerisk samarbeid mellom visuell kunstner Inge Lauwers, skuespiller Randi Mossing. Produsent Marta Tuff, regi Randi Mossing og Inge Lauwers. Støttet og tilrettelagt sammen med Glasslåven, Sparebankstiftelsen og Den Kulturelle Skolesekken Hadeland/Lunner.

Randi Mossing fremfører teatermonologen Fra Ragnhilds Hånd på Steinhuset mai 2022. (Foto: Bjørn Haslerud).
Lauwers har gjennomført verksted med elevene på skolene før 6 klassingene kommer til Steinhuset. Elevene har arbeidet med håndverk, skrift og gåter.
Peder Alfsøns akvarell fra 1627. Bildentekstilet som nå henger på Steinhuset, er gjenskapt etter denne akvarellen.

Bildentekstilet

Våren 2021 ble gjenskapelsen av Bildentekstilet, brodert og formgitt av Olaug Salthe, vist for et stort publikum på Granavollen. Tekstilet, som er fra norsk middelalder opprinnelig, er et alterteppe fullt av gåter, figurer og fortellinger. Det gjenskapte tekstilet er blitt til gjennom en lang prosess i samarbeid med dyktige kunsthåndtverkere, plantefargere, vevere, spinnere og kunsthistorikere.

Fra Ragnhilds Hånd – et bestillingsverk

Under avdukingen av bildentekstilet juni 2021, skrev og fremførte Randi Mossing enakteren Fra Ragnhilds Hånd. Det er et bestillingsverk på oppdrag fra Stiftelsen Steinhuset. Under visningene nå for DKS, har enakteren fått samme navn som produskjonen Rød Tråd.

Detalj fra Bildentekstilet. Det gjenskapte tekstilet, brodert og formgitt av Olaug Salthe, ble avduket på Steinhuset våren 2021. (Foto: Elisabeth Jacobsen)

 

RØD TRÅD – Den Kulturelle Skolesekken Hadeland og Lunner. Et kunstnerisk samarbeid mellom Steinhuset, Glasslåven, Bildentekstilet, Inge Lauwers og Randi Mossing.

Back To Top